Brochure aanvragen
Door verder te gaan op deze site stemt u in met het gebruik van cookies van ons en derde partijen om informatie te verzamelen over uw surfgedrag, om zo de inhoud van de website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Voor meer informatie klikt u hier.

Nieuws


Beleggingsvolume in Nederlands zorgvastgoed stijgt sterk


In het eerste half jaar van 2017 hebben beleggers circa € 233 miljoen in Nederlands zorgvastgoed geïnvesteerd. (Bron: CBRE, rapport Trends Nederlands Zorgvastgoed). Circa 73% van het beleggingsvolume werd geïnvesteerd in seniorenhuisvesting (extramuraal, intramuraal (verpleging) en particuliere woonzorg).

Nieuwe woonzorgconcepten
Het rapport geeft onder meer inzicht gegeven in de verschillende woonvormen voor zorgbehoevende senioren. Door gewijzigd overheidsbeleid en doordat senioren (en de familie) steeds kritischer worden, wordt er bewuster een besluit genomen over waar men wil wonen en zorg wil ontvangen. Bestaande en nieuwe zorgexploitanten spelen hierop in en rollen nieuwe woonzorgconcepten uit die nog beter aansluiten bij de zorgvraag van de senioren. Deze concepten spelen tevens in op de nieuwe zorgfinancieringsvormen die de overheid heeft opgesteld om de stijging van de Nederlandse zorgkosten te reduceren. CBRE verwacht dat er momenteel meer zorgvastgoed door beleggers gekocht wordt dan ooit tevoren. Hierdoor zullen oude records worden overtroffen.