Brochure aanvragen
Door verder te gaan op deze site stemt u in met het gebruik van cookies van ons en derde partijen om informatie te verzamelen over uw surfgedrag, om zo de inhoud van de website en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Voor meer informatie klikt u hier.

Nieuws


Helft van alle (nieuwbouw)panden in Nederland komt in handen van investeerders.


Eén op de vijf woningen, appartementen of bedrijfspanden die vandaag de dag te koop staan, worden niet langer gekocht om zelf in te wonen of kantoor te houden maar om te verhuren. Dat is ongekende verschuiving , en betekent vooral dat de Nederlandse vastgoedmarkt meer en meer wordt ingenomen door (particuliere) investeerders. Bij nieuwbouw ligt dat percentage zelfs nog een stuk hoger , ruim de helft van alle nieuwbouwpanden wordt vandaag aangekocht door investeerders. En de interesse wordt er niet minder op, één op de vijf Nederlanders zegt in de toekomst zeker in vastgoed te willen investeren.

Meer dan ooit is de Nederlandse vastgoedmarkt er één van investeerders. Steeds meer Nederlanders kopen vastgoed als investering. En dan hebben we het niet over beleggingen via vastgoed bedrijven. Maar wel over (de klassieke) investeringen in woningen, appartementen, kantoorgebouwen enz. Vijftig procent van de nieuwbouwpanden die op de markt gaan komen zitten zo in de portefeuille van een vastgoedinvesteerder. Een tiental jaar geleden was dat nog maar zo’n kleine 7 ½ procent. En over de hele Nederlandse vastgoedmarkt . Dus niet alleen bij nieuwbouw maar ook bestaand vastgoed, zijn één op de vijf panden eigendom geworden van diezelfde groep investeerders.

Dat betekent dat we in Nederland meer en meer een vastgoedmarkt krijgen zoals in Engeland , Frankrijk , Belgie en Duitsland, waar de verhouding tussen de eigenaren en private huurders al op 40/60 % zit. Tot vandaag was onze markt er vooral een van eigenaars. Mensen die een pand kochten om er zelf in te gaan wonen. Dat is flink aan het veranderen , waardoor we een grotere huurdersmarkt zullen krijgen. Momenteel is bijvoorbeeld zorgvastgoed een uitstekende investering gebleken.

Zeker gezien dat er alleen al in 2017 voor ruim 700 miljoen is aangekocht. En de zeer goede rendementen die dat oplevert.
Beleggen in vastgoed is een zeer goede investering gebleken. Waarbij al gauw een rendement behaald kan worden van 7% per jaar.
Dan te bedenken dat de banken 0% geven , blijkt dat geen slechte investering te zijn. Alleen al over 2018 zal de aankoop van vastgoed stijgen over de 800 miljoen.

Ondanks de populariteit om te investeren in vastgoed is er te weinig informatieverstrekking, zo stelt de directie van Excellent Zorgvastgoed Garantiefonds Bv . Internet is de grootste informatiebron voor mensen die interesse hebben om vastgoed aan te kopen. Maar vertellen ook dat ze online niet voldoende inlichtingen kunnen verkrijgen wanneer ze willen beleggen in vastgoed. De benodigde informatie is vaak niet te vinden of is in veel gevallen onvolledig.

De directie van Excellent Zorgvastgoed Garantiefonds BV pleiten dan ook voor meer transparantie. Want bij investeren moet je goed weten wat je doet.